Tijdens het intakegesprek onderzoek ik als psychomotore therapeut de aard en oorzaak van uw klachten. Mochten we na de intake besluiten te starten dan maken we samen afspraken over het behandeltraject. Vervolgens kiezen we aan de hand van een probleeminventarisatie daarbij passende bewegingsvormen. Opvallend bewegingsgedrag wordt besproken en indien mogelijk worden er direct weer nieuwe beweegactiviteiten aangeboden. Eventuele vastgeroeste patronen komen ter sprake maar alleen in relatie tot uw hulpvraag. Al doende leert men in de verschillende werkvormen om lichaamssignalen, gevoelens en gedragspatronen te herkennen en te begrijpen. Door deze ervaringen kunt U anders met uw klachten en problemen leren omgaan.
Casus: Moniek 28 jaar
Moniek is net klaar met de studie en nu aan het werk. Ze weet dat ze blij moet zijn met haar nieuwe baan maar omdat ze iedere dag erg gestrestst en vermoeid thuis komt twijfelt ze over haar eigen functioneren. Tijdens de PMT komt ze erachter dat ze de lat altijd erg hoog legt en moeilijk nee kan zeggen. Ook in de relatie met haar vriend komt ze dit tegen. Ze wil hem soms aanspreken op zijn gedrag maar doet dit toch niet. Moniek loopt vaak de gaten dicht en ze wil graag de lieve vrede bewaren. Door in de PMT te oefenen met allerlei werkvormen rondom assertiviteit gaat Moniek steeds meer haar grenzen aangeven. Dit vindt ze niet altijd leuk om te doen maar in haar geval is dit wel nodig. Op een speelse manier durft ze nu kracht te maken met als positief gevolg dat haar zelfvertrouwen aan het toenemen is.
Voorbeelden andere hulpvragenvolwassenen:
Somberheid/Angsten/Prikkelbaarheid/Woede/Verdriet/Onzekerheid/Burn -out/Sub-assertiviteit/ Moeite onderhouden van contacten/ Lichaamsbeleving/Seksualiteit/Stress/Reflectie.